Cum să generezi vânzări prin Instagram Marketing

Articol scris de Bogdan

august 18, 2023

Instagram are peste un miliard de utilizatori iar 90% dintre ei urmăresc cel puțin profilul unei companii, și 70% dintre ei folosesc platforma pentru a descoperi produse noi. Drept urmare, pare evident că această platformă de social media are un potențial fantastic pentru a atrage vânzări pentru orice fel de companie și orice fel de nișă, inclusiv pentru companiile de tip B2B.

Apropo de campanii de tip B2B în Instagram, un raport din anul 2020 arată ca numărul companiilor B2B care își promovează produsele pe Instagram a crescut de la 66% la 71% iar 64% dintre ei au investit și mai mult în a atrage trafic organic din Instagram.

În cele ce urmează vom discuta de ce este indicat sa folosești Instagram. marketing pentru atrage vânzări, în special pentru companiile de tip business-to-business.

De ce sa folosești Instagram marketing pentru a găsi clienți noi?

Știm cu toții că este aproape imposibill să crești vânzările in sectorul B2B fără a avea prospecți noi (leads), așa că iată câteva metode prin care Instagram te poate ajuta.

  • Cumpărătorii care folosesc Instagram pentru a descoperi produse noi. Ține cont că majoritatea noilor clienți fac parte din generația Millennials iar 45% dintre ei au între 25-34 ani, ceea ce înseamnă că petrec destul de mult timp pe Instagram.
  • Instagram are unelte pentru companii. Din moment ce peste 25 de milioane de companii și peste 2 milioane de advertisers folosesc Instagram pentru promovarea afacerilor, platforma lucrează intens la lansarea de noi unelte precum product tags, Instagram Story links sau profile de business.

Câteva metode prin care poți atrage clienți din Instagram marketing

În ultimii ani, Instagram a devenit o unealtă de marketing foarte puternică prin care companiile au reușit să deruleze campanii de advertising care au devenit virale.

Folosește la maximum Instagram Bio Link

Știai că aproximativ 200 de milioane de utilizatori Instagram vizitează cel puțin un profil de business în fiecare zi? Dacă vrei să atragi clienții, nu ignora link-ul din bio. Adaugă link-ul unui landing page și apoi promovează-l prin postările de pe Instagram.

Adaugă cât mai multe opțiuni de contact

Dacă un potențial client a descoperit produsul tău, trebuie să te asiguri că acestuia îi este foarte ușor să te contacteze direct. Adaugă toate informațiile esențiale precum număr de telefon, adresa de email sau adresa unde de poate găsi (în special dacă vorbim despre o locație fizică).

Spune-le urmăritorilor despre afacerea ta

Nu e suficient să le captezi atenția asupra profilului tău. Fă tot posibilul ca să le arăți de ce ar trebui să apeleze la serviciile tale, și fă-o repede pentru că un utilizator nu îți va da prea mult timp. Publică postări video sau măcar imagini foarte descriptive despre avantajele pe care le-ar avea dacă vor apela la tine.

Folosește ambasadori de brand

Caută persoane recunoscute (influencers) care au relevanță în nișa ta și convinge-i să îți folosească produsele sau serviciile tale. Acest lucru te va ajuta să îți mărești reputația și popularitatea brand-ului (brand awareness) și va fi mult mai ușor de convertit un prospect într-un client.

Folosește Instagram Stories

Peste 500 de milioane de utilizatori creează sau se uită la Instagram Stories iar companiile generează o treime din cele mai vizionate Stories. Pentru a genera mai multe lead-uri, folosește beneficiile Instagram Stories precum linkuri swipe-up care îți vor trimite vizitatorii către landing page. Uite un exemplu prin care Tailwind a folosit Instagram Stories pentru a prezenta produsele sale.

Folosește Instagram Leads Generation Ads

Acest tip de reclama te va ajuta să ajungi la audiența ta și să colectezi informații relevante precum numerele de telefon sau adresele de email.

Ai nevoie de ajutor în dezvoltarea sau promovarea unui website?

Te putem ajuta noi, lasă-ne un mesaj și îți oferim consultanță gratuită.

Ai nevoie de mai multe servicii? Îți oferim un pachet complet care include dezvoltare website, consultanță si hosting începând de la doar 100 euro/lună. Află mai multe aici.

Am nevoie de consultanță

Alte articole interesante…

0 Comentarii